Renskav i pitabröd

Renskav i pitabröd
Foto: TV4
Karin Andersson
Karin Andersson

Renskav i pitabröd

18 ingredienser

Renskav med enbärsdip, karamelliserad lök och färsk spenat i Pitabröd.

Se fler recept från

Mitt kök - Sverigeresan

Ingredienser

  • 600 g renskav
  • 1 msk enbär
  • 1 tsk kryddpepparkorn
  • 1 knippe blad persilja, finskuren
  • 1 stjälkselleri, finkackad
  • 2 klyftor vitlök, riven
  • 0,5 grön chilifrukt, finhackad
  • 1 knippe färsk timjan, finskuren
  • 1 dl olja
  • 1 msk vinäger
  • 16 steklökar, skalad
  • 2 msk honung
  • 25 g smör
  • 1 förp färsk spenat
  • 8 pitabröd
  • salt
  • svartpeppar
  • smör, att steka i

Gör så här

  1. Mixa enbär, kryddpeppar, vitlök, timjan, persilja, stjälkselleri, chili, olja och vinäger. Smaksätt med salt.
  2. Stek smålökarna långsamt i smör och tillsätt honung – låt puttra mjuka.
  3. Stek renskaven i smör, salta och peppra.
  4. Blanda renskaven med nästan all enbärsdip och spenat – fyll pita bröden med detta, lägg i smålökar och toppa med resten av enbärsdipen.