Jämtlandsstrut med mese och vit Caprin

Jämtlandsstrut med mese och vit Caprin
Foto: TV4
carina och ulrika brydling
carina och ulrika brydling

Jämtlandsstrut med mese och vit Caprin

13 ingredienser

Jämtländska rullar med getost och messmör.

Se fler recept från

Mitt Kök Sverigeresan

Ingredienser

portioner
  • 4 tunnbröd, mjukt
  • 2 morötter, normalstora skalade
  • 1 knipplök, gul
  • 4-8 rädisor, beroende på storlek
  • 1 tsk honung, flytande
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 2 msk rapsolja
  • 40 g messmör (eller mese)
  • 80 g vit Caprin (eller annan svensk getost)
  • 1 huvudsallad (typ ekblad)
  • 1 kruka persilja
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)

Gör så här

  1. Strimla morot, lök och rädisa.
  2. Lägg i en skål och blanda ihop med honung, olja och vinäger.
  3. Salta och peppra.
  4. Skär mesen och getosten i stavar.
  5. Lägg ut tunnbrödsarken och fyll dem med ost och strimlade grönsaker.
  6. Strö finhackad persilja över.
  7. Rulla ihop stuten som en ”wrap” och dela på mitten.
  8. Tunnbrödsrulle för picknicken är klar.