Ljummen matjes med pepparrot och brynt smör

Ljummen matjes med pepparrot och brynt smör
Foto: TV4
carina och ulrika brydling
carina och ulrika brydling

Ljummen matjes med pepparrot och brynt smör

8 ingredienser

20 min

Matjessillen tillagas i ugn tillsammans med potatis och knipplökar. Serveras med pepparrot och brynt smör.

Ingredienser

portioner
  • 4 matjessillfiléer
  • 400 g potatis, kokt kall
  • 50 g smör
  • 1 citron, skal
  • 2 knipplökar
  • 4 ägg
  • 1 ask krasse
  • 1 bit färsk pepparrot, riven

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Bryn smöret i en kastrull, till lätt nötig doft.
  3. Koka äggen hårt.
  4. Lägg filéerna i en ugnssäkerform, dela och lägg ner potatisen runt om.
  5. Strimla löken och sprid över.
  6. Häll på smöret.
  7. Baka i ugnen i cirka 10 minuter.
  8. Skala äggen och hacka fint, strö över den varma fisken.
  9. Riv pepparrot och citronskal direkt över.
  10. Klipp krassen och strö på.