Varm rotfruktssallad med souvas

Varm rotfruktssallad med souvas
Foto: TV4
carina och ulrika brydling
carina och ulrika brydling

Varm rotfruktssallad med souvas

17 ingredienser

En ljummen rotfruktssallad som serveras med souvasrökt reninnanlår och lingon.

Ingredienser

portioner
  • 200 g souvasrökt reninnanlår
  • 4 morötter
  • 1 kålrot
  • 2 gulbetor
  • 2 knipplök, gul
  • 6 rädisor
  • 1 ekbladssallad, huvud
  • 1 msk senapsfrö
  • 1 msk kummin
  • 1 apelsin, finrivet skal och saft
  • rapsolja
  • 1 kruka persilja
  • 1 msk grovkornig senap
  • 1 dl lingon, lättsockrade
  • 2 dl crème fraîche
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skala, tärna och koka kålrot och gulbeta.
  2. Dela morötterna grovt, låt koka i vattnet.
  3. Strimla löken och dela rädisorna i kvartar.
  4. Hacka persiljan grovt.
  5. Blanda senap, lingon och creme fraiche i en skål.
  6. Smaka av med salt och peppar.
  7. Häll av vattnet från rotfrukterna och stek i lite rapsolja.
  8. Tillsätt senapsfrön, kummin, samt saft och skal från apelsin.
  9. Vänd runt och blanda.
  10. Lägg i lök, rädisor och persilja.
  11. Servera på fat med sallad i botten.
  12. Skär tunna skivor av souvas samt klickar av dressing.