Chokladbakelse med marängtäcke

POPULÄRT
koket.se
Chokladbakelse med marängtäcke
Foto: tv4
Christina Gyllner
Christina Gyllner

Chokladbakelse med marängtäcke

6 ingredienser

ca 45 min

Chokladbakelse med mörk och ljus choklad, toppad med italiensk maräng.

Se Christina Gyllner laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Chokladbakelse

  • 100 g mörk choklad
  • 100 g mjölkchoklad
  • 2,5 dl grädde
  • 2 ägg (stora)

maräng

  • 2 äggvitor
  • 1,5 dl strösocker

Gör så här

Chokladbakelse

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Ställ fram en ungssäker form på ca 15 x 15 cm. Du kan använda en större form, men håll koll på gräddningstiden då.
  2. Bryt chokladen i bitar i en tjockbottnad kastrull och häll över grädden. Värm försiktigt tills chokladen smält.
  3. Vänta tills chokladen svalnat något. Vispa ner ett ägg i taget och vispa hela tiden.
  4. Häll smeten i formen och grädda i 20 min tills chokladkakan precis ''stannat''.

Maräng

  1. Värm äggvitor och strösocker i en metallskål över ett vattenbad tills sockerkristallerna smält, det ska vara lent när du känner på smeten mellan tumme och pekfinger.
  2. Vispa sedan marängen kall och fluffig i ca 10 min.
  3. Bred marängen över kakan och bränn av ytan. Njut!