Enkla havrekakor av Christina Gyllner

koket.se
Havrekakor
Foto: tv4
Christina Gyllner
Christina Gyllner

Enkla havrekakor av Christina Gyllner

6 ingredienser

ca 25 m

Klassiska småkakor är lätt att baka. Ät dina havrekakor med ett glas mjölk till, godare blir det inte!

Kolasnittar med muscovadosocker

Se Christina Gyllner laga receptet

logo

Ingredienser

portioner stycken

Havrekakor

  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl havregryn
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk hjorthornssalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa smör och strösocker poröst och tillsätt sedan resterande ingredienser.
  3. Rulla degen till bollar, ca 1 msk per kaka. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Tryck till varje kaka lite lätt.
  4. Grädda i ca 7-9 min, rotera plåten en gång under gräddning. Kakorna ska precis börjat få färg runt kanterna.
  5. Låt kakorna svalna. Servera till ett glas mjölk.