Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en 20 cm springform.
Vispa ägg och florsocker riktigt vitt och poröst. Detta steg är viktigt då botten inte innehåller bakpulver så vispa ordentligt.
Sikta mjölet och vänd ner.
Häll smeten i formen och grädda ca 12-15 min. Låt svalna.
Passionscurd
Halvera frukterna och skrapa ur köttet i en tjockbottnad kastrull.
Tillsätt resterande ingredienser och låt sjuda upp försiktigt. Koka inte krämen då den kan spricka. Täcker krämen baksidan på en sked är den färdig.
Sila bort kärnorna och ställ krämen åt sidan. Lägg plastfilm över ytan så att det inte bildas skinn.
Vit chokladmousse
Lägg två gelatinblad i blöt i kallt vatten.
Koka upp 2 dl av grädden och slå över den hackade chokladen. Tillsätt gelatinbladen. Rör samman så att chokladen och gelatinet smälter.
Vispa upp resterande 4 dl grädde till medelfasta toppar. Vänd ner i den vita chokladen.
Montering
Dela tårtbotten i två. Lägg en tårtbotten i botten av en 24 cm springform.
Bred ut passionscurden och på med sista lager tårtbotten.
Häll nu över moussen så att den täcker hela tårtbotten och blir gömd under moussen. Jämna ut ytan och ställ i frysen i ca två timmar.
Låt tårtan stå i rumstemperatur i 30 minuter innan servering om den är helt fryst. Garnera gärna med fruktköttet från en passionsfrukt och lite hyvlad vit choklad vid servering.