Skär rotfrukterna i bitar och lägg i en ugnsform. Skär av toppen av vitlöken och lägg i formen. Ringla olivolja över, salta och peppra. Rör runt. Rosta i ugnen i 35 minuter.
Under tiden gör vi bearnaisesåsen. Skira smör och ställ åt sidan så länge.
Finhacka schalottenlök och dragonstjälkarna. Koka upp tillsammans med vinäger, vatten, hackad schalottenlök, dragonstjälkar och vitpepparkorn. Låt koka ner till halva mängden. Sila och spara vätskan.
Vispa ihop vätskan med äggulor i en kastrull över vattenbad till det blir krämigt.
Tillsätt det skirade smöret droppvis till en tjock, krämig sås. Lägg i de hackade dragonbladen och blanda. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
Putsa fläskfilén fri från hinnor och fett. Skiva 2,5-3 cm tjocka skivor och salta och peppra.
Stek på medelvärme i rapsolja och en klick smör, ca 2-3 minuter på sida.