Fläskfilé i dillsås med sommarmorötter

koket.se
Fläskfilé i dill
Foto: TV4
Karin Andersson
Karin Andersson

Fläskfilé i dillsås med sommarmorötter

13 ingredienser

30 min

Fläskfilé i dillsås med sommarmorötter och syrlig gurka. En snabblagad variant på husmansklassikern dillkött fast med fläskfilé istället!

Se Karin Andersson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Fläskfilé i dillsås

  • 600 g fläskfilé
  • 400 g färskpotatis, färdigkokt skivad
  • 2 gula lökar, klyftor
  • 1,5 dl vatten
  • 1 msk ättika
  • 2,5 dl grädde
  • 4 lagerblad
  • 10 vitpepparkorn
  • 1 knippe dill, skuren
  • 1 knippe blastmorötter, skalade och halverade
  • 0,3 gurka, tunt skivad
  • 2 msk ättika
  • 2 msk strösocker

Gör så här

Fläskfilé i dillsås

  1. Vispa sockret med 2 msk ättika tills det löst sig.
  2. Lägg i skivad gurka och ställ åt sidan.
  3. Häll vatten och 1 msk ättika i en panna, tillsätt gullöken, lagerblad och vitpeppar.
  4. Koka upp och låt puttra några minuter.
  5. Skär fläskfilén i 1,5 cm tjocka skivor, salta och peppra och lägg i dem i pannan.
  6. Tillsätt grädden, morötterna, skivad potatis och koka köttet precis igenom. Tillsätt dillen.
  7. Lägg upp grytan i en djup tallrik och toppa med syrlig gurka.