Sallad med stekt aubergine

koket.se
Sallad med stekt aubergine
Foto: TV4
Karin AnderssonTommy Myllymäki 2016
Karin AnderssonTommy Myllymäki 2016

Sallad med stekt aubergine

14 ingredienser

30 min

Stekt aubergine med kikärtsdipp och sesamdressing. En god och snabblagad vegetarisk rätt

Se Karin Andersson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 1 aubergine
  • 1,5 klyfta vitlök
  • 1 tsk hel spiskummin
  • 1 dl olivolja
  • 3 peperoncino, pepparfrukter
  • 250 g rucolasallad
  • 1 dl färska myntablad
  • 1 dl färska korianderblad
  • sesamfrön
  • 1 förp kikärtor, färdigkokta
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 dl matyoghurt
  • 0,5 limefrukt, rivet skal och saft
  • 1 tsk sesamolja

Gör så här

  1. Stek auberginen mjuk tillsammans med vitlök och peperoncino samt spiskummin.
  2. Blanda samman en dressing av yoghurt, crème fraiche, sesamolja, vitlök, och limeskal och -saft.
  3. Smaka av med salt.
  4. Blanda kikärtorna med dressingen.
  5. Lägg upp rucola i botten på ett fat, toppa med kikärtsröra och aubergine.
  6. Avsluta genom att strö över färsk mynta och koriander. Rosta sesamfrön försiktigt i en torr stekpanna och strössla över.