Spenatpannkakor med mozzarella, majs och gröna ärtor

koket.se
Spenatpannkakor med mozzarella, majs
Foto: TV4
Karin Andersson
Karin Andersson

Spenatpannkakor med mozzarella, majs och gröna ärtor

9 ingredienser

30 min

Matiga pannkakor med spenat i smeten och fyllda med mozzarella, majs och ärtor.

Se Karin Andersson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 200 g fryst spenat
  • 4 ägg
  • 6 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 2 förp mozzarellaost
  • 1 förp majs
  • 200 g gröna ärtor
  • smör (att steka i)

Gör så här

  1. Vispa ägg, mjölk, mjöl och salt till en slät smet.
  2. Tina den frysta spenaten och blanda i den i smeten.
  3. Stek pannkakorna gyllenbruna i smör.
  4. Värm ärtorna och majsen i lite smör.
  5. Skär mozzarellan i bitar och blanda ner dem med ärtorna och majsen, låt osten smälta och fördela blandningen på pannkakorna. Rulla ihop dem och servera.