2 förp krossade tomater (eller cocktailtomater på konserv)
0,5 krm strösocker
salt
svartpeppar, nymalen
olivolja
2-3 dl parmesanost, riven (grana padano eller annan smakrik ost)
sallad, till servering
Gör så här
Hacka hälften av den gula löken, vitlök, selleri och morot och fräs i en kastrull med olivolja och peperoncino ett par minuter tills löken är mjuk.
Slå på krossade tomater, krydda med socker, salt och nymalen svartpeppar och låt koka samman i ca 5 minuter.
Fräs under tiden bladspenat i olivolja tillsammans med resten av den gula löken som du först strimlar. Tillsätt hackade valnötter, krydda med salt och peppar och dra av från värmen.
Rör ner ricotta och 1 dl av den rivna osten.
Koka pastaplattorna mjuka, det tar max 1 minut, i rikligt med saltat vatten.
Varva pastaplattor, tomatsås och ricottaröran på tallrikar till en så kallad öppen lasagne och toppa med riven parmesanost. Servera med en härlig grönsallad.