Mosa hallonen lite med en gaffel i en bunke. Koka upp vatten och socker till 121 grader. När
termometern visar 110 grader börjar du vispa äggvitorna till ett fast skum. När lagen når 121 grader häller du i den med en tunn stråle i bunken och vispa samtidigt med elvispen på maxhastighet. Vispa sedan på medelhastighet tills marängen har svalnat. Vänd i hallonen och sist crème fraiche. Häll upp allt i en form, plasta med plastfolie och stoppa in i frysen 2-3 timmar. Låt stå i rumstemperatur i 20 minuter innan servering.
Våfflor
Smält smöret i en kastrull, dela och skrapa ur fröna ur vaniljstången och lägg i allt i det smälta
smöret.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke, blanda i ägg och lite av mjölken i taget med en visp. Blanda till en slät och fin våffelsmet. Sist blandar du i det smälta smöret och citronzest.
Hetta upp våffeljärnet ordentligt, pensla på lite smör för dom första våfflorna. Häll på lagom med smet och grädda våfflorna 2-3 minuter. Servera med färska hallon och hallonparfait.