Ugnsbakad kyckling med rosmarin

koket.se
Ugnsbakad kyckling med rosmarin
Foto: TV4
Tom Sjöstedt SMK
Tom Sjöstedt SMK

Ugnsbakad kyckling med rosmarin

13 ingredienser

40 m

Ugnsstekt majskyckling som serveras med citronmarinerade grönsaker. Gott och smalt till vardags..

Se Tom Sjöstedt laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Kyckling

  • 1 hel majskyckling
  • 2 king solo vitlökar
  • 1 knippe rosmarin
  • salt
  • olivolja

Citrongrönsaker

  • 1 morot
  • 0,5 blomkål
  • 1 broccoli
  • 0,5 purjolök
  • 1 citron, skalet
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 ask krasse

Gör så här

  1. Dela kycklingen på längden. Snitta upp låret. Skiva vitlöken tunt. Stick in vitlök och rosmarin under skinnet. Salta och gnid in kycklingen med olivolja.
  2. Rosta i ugnen på 250 grader i ca 15 minuter. Sänk till 125 grader och baka ca 15 minuter till. Rekommendationen är att kycklingen har en innertemperatur på 82 grader vid benet. Ös gärna kycklingen under tiden.

Citrongrönsaker

  1. Skala morötterna. Dela blomkål och broccoli i mindre bitar. Skiva purjolöken.
  2. Koka upp rikligt med saltat vatten. Koka först morötterna ca 1 minut. Lägg i blomkål och broccoli. Koka vidare 2 minuter. Avsluta med att lägga i purjolöken och koka ca 30 sekunder. Sila av vattnet.
  3. Smaka av grönsakerna med citronskal, salt och svartpeppar. Servera genast. Garnera med smörgåskrasse.