Blodpudding med potatissallad

koket.se
Blodpudding med potatissallad
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016Karin Andersson
Tommy Myllymäki 2016Karin Andersson

Blodpudding med potatissallad

11 ingredienser

30 min

Blodpudding med potatissallad, knaperstekt sidfläsk och fikonchutney med lingon.

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 600 g blodpudding

Smaksatt fikonchutney

  • 3 msk fikonchutney
  • 1 dl frysta lingon
  • 2 msk honung
  • hel nejlika
  • några lagerblad

Potatissallad

  • 1 bit rökt sidfläsk
  • ca 15 potatisar (små)
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 purjolök, tunt skivad
  • 1 msk rapsolja

Gör så här

  1. Börja med att koka potatis.
  2. Skär sidfläsket i bitar och stek det krispigt. Lägg bitarna åt sedan men spara fettet i pannan.
  3. Skär blodpuddingen i skivor som du vill ha den.
  4. Stek den krispig på båda sidor i smör i het panna.

Smaksatt fikonchutney

  1. Häll honung och fikonchutney i en kastrull, koka upp och tillsätt lingonen.
  2. Blanda ner lite mortlad kryddnejlika och några smulade lagerblad, efter smak. Låt koka ihop tills du får en simmig och tjock konsistens.

Potatissallad

  1. Skala och dela potatisen, blanda potatisbitarna med skivad purjolök, olja och vinäger.
  2. Vänd ner det krispiga sidfläsket.
  3. Servera blodpuddingen med potatissalladen bredvid och ringla fikon/lingonchutneyn ovanpå.