Färska rödbetor

koket.se
Färska rödbetor
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2024 KMKarin Andersson
Tommy Myllymäki 2024 KMKarin Andersson

Färska rödbetor

10 ingredienser

Färska rödbetor med rotsellericreme, rostad kål och salta mandlar.

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 2 knippen rödbeta
  • 1 rotselleri
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl grädde
  • 0,5 sommarvitkål
  • olja, att rosta i
  • 1,5 dl salta, rostade mandlar
  • 0,5 ask krasse
  • smör
  • salt, att smaksätta med

Gör så här

  1. Koka rödbetorna mjuka.
  2. Koka selleribitarna mjuka i grädde och mjölk.
  3. Mixa slätt i en blender, smaksätt med salt.
  4. Rosta kålen i en stekpanna i olja på hög temperatur. Salta.
  5. Häll upp rotsellericremen i en skål, toppa med kål, mandlar och kryddkrasse.
  6. Skala rödbetorna och servera dem bredvid med smör och salt.