Lägg ut kycklingen i en ugnsform och krydda med salt medan de väntar.
Börja med glazen genom att riva tomaterna på det grova på rivjärnet så att skalet fastnar på rivjärnet. Lägg sedan allt utom skalet i en kastrull tillsammans med råsocker och låt koka upp.
Slå på soja samt chipotlepasta samt fint hackad chili och ingefära, avsluta med limejuice. Låt det koka samman på medelhög värme tills det fått en simmig konsistens och bubblorna blir tjockare.
Häll sedan glazen över kycklingen, spara en tredjedel om ni skall göra sliders, annars använd allt.
Baka kycklingen i ugnen på 225 grader i ca 60 minuter, vänd runt kycklingen några gånger under tiden den bakas.
Krossa ädelosten i en skål, blanda runt med crème fraiche och mjölk. Om du vill ha en rinnigare konsistens, slå på lite
vatten och blanda.
Servera med ädelostdipp och selleri, över ris passar till om det serveras som middag.