Vegetarisk currygryta med paprika

koket.se
Vegetarisk currygryta med paprika
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2024 KMKarin Andersson
Tommy Myllymäki 2024 KMKarin Andersson

Vegetarisk currygryta med paprika

16 ingredienser

Vegetarisk currygryta med bakad paprika, broccoli, aubergine och rostad blomkål.

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 1 msk curry
  • 1 förp kokosmjölk
  • 1,5 dl grädde
  • 1 rödlök, hackad
  • 1 tomat, bitar
  • 3 klyftor vitlök, hackad
  • 1 bit ingefära, hackad
  • 1 blomkål, buketter
  • 2 paprikor, stora bitar
  • 2 aubergines, stora bitar
  • 1 broccoli, buketter
  • 1 kruka färsk koriander
  • 1 limefrukt, saften
  • olja, att fräsa i
  • smör, att steka i
  • salt, att smaksätta med

Gör så här

Vegetarisk currygryta

  1. Vänd paprika, blomkål och broccolibuketterna i lite olja, salta och baka på plåt i ugn ca 20 min på 175 grader.
  2. Fräs currykryddorna i olja i en kastrull, tillsätt gul lök, tomat, ingefära och vitlök.
  3. Fräs allt i några minuter och häll på kokosmjölk och grädde. Låt puttra ca 20 minuter.
  4. Stek auberginebitarna gyllenbruna i smör, salta.
  5. Mixa currysåsen slät i en blender tillsammans med limesaft och koriander, smaksätt med salt och sila såsen.
  6. Lägg upp grönsakerna i en djup tallrik och häll såsen på. Servera kokt ris eller bröd till.