Mjuk citronkaka med mascarponekräm

Kungsörnen Kungsörnen Mjuk citronkaka med mascarponekräm - ny
Foto: Köket

Mjuk citronkaka med mascarponekräm

9 ingredienser

1 h

Bjud familj och vänner på en saftig citronkaka toppad med krämig mascarpone och friska bär, det kommer garanterat bli en hit!

Baktips!
Kungsörnen mjuk pepparkaka produkt

Baktips!

Testa även Kungsörnen Mjuk Pepparkaka

Läs mer

Ingredienser

portioner bitar

Citronkaka

  • 1 förp Kungsörnen Citronkaka
  • 50 g smör
  • 2,25 dl vatten

Mascarponekräm

  • 125 g mascarpone, rumstempererat
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,5 dl florsocker

Garnering

  • 125 g björnbär
  • 1 kruka färsk citronmeliss

Gör så här

Citronkaka

  1. Sätt ugnen på 175 grader över- och undervärme.
  2. Klä en långpanna med bakplåtspapper, ca 30x40cm.
  3. Smält smöret. Häll paketets innehåll i en bunke och tillsätt vatten och smör. Vispa till en jämn smet och häll sedan över plåten. Grädda kakan i nedre delen av ugnen, ca 45 minuter. Känn med sticka att kakan är torr.

Mascarponekräm

  1. Vispa mascarpone, grädde, vaniljsocker och florsocker i en bunke till en jämn smet och häll i en spritspåse.

Servering och garnering

  1. Dela kakan i 16 jämnstora bitar. Spritsa över mascarponekrämen och garnera sedan med björnbär och citronmeliss vid servering.
TIPS!
Tips från Kungsörnen!
Bullar med dumlekolor

Tips från Kungsörnen!

För fler enkla bakverk

Läs mer