Laxrullar på snitt

Laxrullar på snitt
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Monika Ahlberg
Monika Ahlberg

Laxrullar på snitt

7 ingredienser

Tunna rullar med lax som jag serverar på en liten snitt, fat eller salladsbädd.

Se till att laxskivorna är stora och fina då blir det lättare att göra en bra rulle.
Räkorna kan uteslutas i röran och användas till garnering.
Laxrullarna kan fyllas med pepparrotsvisp.
Det går lika bra med gravad lax som med färskrökt lax.

Ingredienser

  • 300 g färskrökt lax, i tunna skivor
  • 1 dl kvarg
  • 100 g skalade räkor
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk dill, fint hackad
  • 2 msk gräslök, fint hackad

Till servering:

  • 6 tunna skivor bröd

Gör så här

  1. Lägg ut laxskivorna i en fyrkant, ca 25 x 25 cm och lite omlott på plastfolie.
  2. Hacka räkorna och blanda ihop dem med kesella, senap, dill och gräslök.
  3. Bred röran över laxen.
  4. Rulla ihop till en rulle och stäng noga i hörnorna.
  5. Frys rullen i minst 3 timmar.
  6. Rosta baguetten eller formbrödet.
  7. Skär laxrullen i tunna skivor, ca 4-5 mm breda.
  8. Lägg på 2-3 skivor på varje brödskiva.
  9. Eller servera skivorna på ett fat eller salladsbädd.