Sparris med lax och parmesan

Sparris med lax och parmesan
Foto: Tina Kindblom
Monika Ahlberg
Monika Ahlberg

Sparris med lax och parmesan

11 ingredienser

Riktig vårmat med balsamicomarinerad sparris, lax och den goda parmesanosten.

Ingredienser

  • ca 28 späda gröna sparrisar
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Marinad:

  • 0,5 dl balsamvinäger
  • 1,5 dl riktigt god olivolja
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Till servering och garnering:

  • 100 g parmesanost
  • 8 skivor färskrökt lax
  • 1 förp pinjenötter
  • balsamicosirap

Gör så här

  1. Ansa sparrisen och koka den i 2 minuter i buljong eller lättsaltat vatten.
  2. Vispa ihop ingredienserna till marinaden och smaka av. Lägg ner den varma sparrisen i marinaden och vänd runt.
  3. Rosta pinjenötterna i en torr inte alltför het panna.
  4. Arrangera sparris och laxskivor på ett stort eller tio små fat.
  5. Hyvla över parmesan, strö på pinjenötterna, salta och peppra.
  6. Ringla till sist över lite balsamicosirap och servera med ett gott bröd.