Rosastekt ankbröst med salladsskott och honungsdressing

Rosastekt ankbröst med salladsskott och honungsdressing
Foto: Ann Lindberg
Monika Ahlberg
Monika Ahlberg

Rosastekt ankbröst med salladsskott och honungsdressing

Av: Monika Ahlberg

Från: Monikas bästa menyer - för våren

10 ingredienser

Härlig förrättssallad. Dressingen är underbar till det rosastekta ankbröstet.

Beräknas för ca 6 personer.

Ingredienser

  • 300 g ankbröst
  • 2 askar askar salladsskott (à 50 g)

dressing:

  • 0,5 dl sesamfrön (gärna i olika färger)
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 msk honung, flytande
  • 1,5 dl olivolja
  • 1,5 msk vatten
  • salt
  • svartpeppar

Servering:

  • bröd

Gör så här

  1. Skär med en kniv i ankbröstet med en vass kniv.
  2. Hetta upp en grillpanna.
  3. Grilla bröstet i 2–3 minuter på varje sida, börja med skinnsidan nedåt.
  4. Lägg över det i en ugnsfast form och efterstek i 200° varm ugn i 10–12 minuter eller tills det fått gyllene färg och är vackert rosa inuti.
  5. Svep in bröstet i folie att vila.
  6. Rosta sesamfröna till dressingen i en torr panna på inte alltför hög värme.
  7. Häll upp på ett fat och låt svalna.
  8. Vispa ihop senap och honung.
  9. Tillsätt oljan lite i taget och fortsätt vispa. Späd med vatten.
  10. Tillsätt sesamfröna och smaka av med salt och peppar.
  11. Arrangera salladsskotten på ett stort eller flera små fat.
  12. Skär ankbröstet i tunna skivor och lägg dem ovanpå.
  13. Skeda över dressingen.
  14. Servera med ett gott bröd.