En len och läcker chokladfavorit tillsammans med en söt mandelbotten och utsökt garnering. Det är inte världens magraste dessert - och kanske är det därför den smakar så syndigt gott.
Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan på den grova sidan av ett rivjärn.
Tvätta och torka apelsinen och riv av det yttersta från skalet med den fina sidan av rivjärnet. Blanda ihop mandelmassan och apelsinskalet.
Tillsätt äggen och sist kakaon. Rör om väl.
Smörj en form med löstagbar botten och häll i smeten. Bred ut smeten ordentligt i kanterna. Grädda kakan i cirka 20 minuter. Ta sedan ut den och låt svalna i formen.
Mousse
Smält chokladen i ett vattenbad. Rör om tills den är slät och fin. Låt chokladmassan svalna något och häll den i en bunke.
Tillsätt sedan äggulorna i bunken, en i taget under omrörning. Vispa grädden och rör även ner den i den smälta chokladen. Häll chokladsmeten över mandelmassebotten och frys några timmar.
Garneringen
Smält den vita blockchokladen i ett vattenbad. Pensla några rosenblad med chokladen och ställ in i kylen några timmar. Dra sedan försiktigt bort de riktiga bladen från chokladlöven. Förvara dem svalt.
Ta ut tårtan cirka 30 minuter före servering. Hyvla över mörk choklad och dekorera med de vita chokladlöven och eventuellt en ros.