Rigatoni med lövbiff och oregano

Rigatoni med lövbiff och oregano
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Monika Ahlberg
Monika Ahlberg

Rigatoni med lövbiff och oregano

11 ingredienser

Rigatoni alla Pizzaiola, snabblagad och god pasta med strimlad lövbiff. Recept ur boken Monikas vardagsmat

Ingredienser

  • 400-500 g rigatoni
  • 450 g lövbiff
  • 2 msk olivolja
  • 2 förp körsbärstomater (à 400 g)
  • 2 msk tomatpuré
  • 2-3 klyftor vitlök
  • 2 tsk torkad oregano
  • flingsalt
  • svartpeppar, nymalen

Till servering

  • sallad
  • bröd

Gör så här

  1. Koka pasta enligt anvisning på paketet.
  2. Skär lövbiffen i 2 cm breda strimlor.
  3. Värm olivolja i en stekpanna, lägg i lövbiff och salta.
  4. Stek biffstrimlorna på hög värme tills de får fin färg, 1–2 minuter.
  5. Rör om i pannan då och då. Häll på körsbärstomaterna.
  6. Tillsätt tomatpuré, pressad vitlök och oregano.
  7. Koka ihop din pastasås på hög värme, ca 5 minuter.
  8. Krossa tomaterna med slev under tiden.
  9. Smaka av med salt och peppar.
  10. Sänk värmen och låt såsen puttra tills pastan är klar.
  11. Lägg pastan i en vacker skål.
  12. Häll över pastasåsen med lövbiff och servera gärna med en sallad.