Morotslimpa med hasselnötter

koket.se
Morotslimpa med hasselnötter
Foto: TV4
Fredrik Nylén porträtt 2021
Fredrik Nylén porträtt 2021

Morotslimpa med hasselnötter

11 ingredienser

1 h 20 min

Ett mustigt och snabbakat bröd med bikarbonat fyllt med goda gryn, fröer, nötter och riven morot.

logo
Fredrik Nylén porträtt 2021

Se Fredrik Nylén laga receptet

Ingredienser

portioner stycken
  • 2 dl fyrkornskross
  • 1 dl havregryn
  • 3 dl grovt rågmjöl
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 dl solroskärnor
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk bikarbonat
  • 5 dl yoghurt (3 %)
  • 1 dl mörk sirap
  • 2 dl hasselnötter, hela
  • 2 dl morot, riven

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda alla torra ingredienser utom hasselnötterna i en bunke. Rör i yoghurt och sirap.
  3. Blanda till sist i riven morot och hasselnötterna.
  4. Klä två formar à 1,5 liter med bakplåtspapper. Fördela smeten i formarna. Strö gärna över lite rågmjöl.
  5. Grädda bröden i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter.
  6. Låt bröden vila och svalna helt innan du skär upp det.

Tips! Här hittar du recept på den goda hallonsaften Fredrik bjöd till morotslimpan.