Moules frites med yuzu kosho

koket.se
Moules frites med yuzu kosho
Frida Ronge
Frida Ronge

Moules frites med yuzu kosho

14 ingredienser

20 m

Vinkokta musslor med härliga tillbehör är både enkelt, gott och lyxigt! Perfekt till helgmyset helt enkelt. Testa att göra Fridas aioli att servera till, en riktig fullträff!

Se Frida Ronge laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • ca 500 g pommes frites
  • 2 förp blåmusslor (msc-märkta och Svenska)
  • 1 gul lök, finhackad
  • 0,5 fänkål, finstrimlad
  • 2 klyftor vitlök, finhackade
  • 1 msk smör (till stekning)
  • 1 msk olivolja (till stekning)
  • 0,5 dl vatten
  • 4 dl torrt vitt vin
  • 2 dl grädde
  • 2 tsk yuzu-kosho (eller 1 msk picklad jalapenos och 2 msk yuzusaft)
  • 1 knippe persilja, finskuren
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader och värm pommes frites i ca 25 minuter tills de fått gyllenbrun färg.
  2. Skölj och skrubba blåmusslorna rena. Släng trasiga musslor och de som inte sluter sig när du knackar på dem.
  3. Fräs grönsakerna mjuka i smör och olja utan att de tar färg.
  4. Häll på vatten samt vin och låt koka upp.
  5. Tillsätt sedan musslorna.
  6. Koka under lock tills alla musslor öppnat sig, det tar ca 4 minuter. Musslorna som inte öppnat sig kastar du.
  7. Sila av musslor och grönsaker.
  8. Koka ihop fonden från musslorna. Tillsätt grädde och smaka av med yuzu-kosho, persilja och smaka av med salt och peppar.
  9. Servera musslorna i en djup skål med såsen, aioli och pommes frites.