Sätt ugnen på 220 grader, eller 200 grader om du har en varmluftsugn.
Lägg ett snitt i filéerna så du kan öppna dem som en fjäril. Bred ut en tesked pesto på insidan och lägg en skiva mozzarellaost emellan varje filé och vik ihop.
Stek kycklingarna i upphettad stekpanna med en klick smör och olja för att få en fin gyllenbrun stekyta. Lägg över filéerna i en ugnsfast form.
Lägg i tomaterna i ugnsformen runt kycklingfiléerna, låt tomaterna sitta kvar på kvistarna - det blir dekorativt. Riv av lite rosmarinblad och gnugga bladen så de frigör smak och arom, strö över timjan, salt och peppar och ringla olja över filéerna.
Låt gå i ugn tills kycklingen har nått en innertemperatur på ca 70 grader (ca 15 minuter beroende på ugn).
Ta ut kycklingen och strö över färska basilikablad och smula över fetaost. (Häll av eventuellt spad från tomaterna). Klart att servera!