Mozzarellapizza med spenat och ricotta

mozzarellapizza med spenat och ricotta
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Lena Söderström porträtt
Lena Söderström porträtt

Mozzarellapizza med spenat och ricotta

8 ingredienser

1 h

En riktigt smarrig pizza med härligt italienska smaker som ricotta och mozzarella. Enkelt, gott och vegetariskt när det är som bäst.

Ingredienser

portioner pizza
  • 1 pizzadeg
  • 1 msk olivolja
  • 150 g bladspenat
  • 1 krm salt
  • 125 g mozzarellaost
  • 2 dl ricotta
  • 2 msk pinjenötter, rostade
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Baka ut degen till en rund pizza, ca 30 cm i diameter.
  2. Sätt ugnen på 250–275°. Sätt in en pizzasten på ett galler i mitten av ugnen eller sätt in en plåt i mitten av ugnen. Se till att stenen eller plåten är riktigt het innan du gräddar pizzan.
  3. Hetta upp oljan i en stor stekpanna. Lägg i spenaten. Rör om tills spenaten mjuknar, ca 0.5 minut. Ta upp spenaten på en tallrik. Låt den kallna och krama ur all vätska. Salta.
  4. Skär mozzarellan i skivor.
 Bred ricotta på pizzan, spara en kant runtom.
  5. Lägg pizzan med bakplåtspapperet på stenen eller plåten med hjälp av en pizzaspade. Grädda pizzan 8–10 minuter.
  6. Ta ut pizzan med hjälp av spaden.
Toppa pizzan med spenat och mozzarella. Skjutsa tillbaka pizzan i ugnen och grädda ytterligare ca 3 minuter.
  7. Strö över pinjenötter. Peppra och njut!