Riv tomaterna på den grövsta delen av ett rivjärn.
Skiva vitlöksklyftorna och chilin tunt.
Hacka persiljan och ställ åt sidan.
Ta fram en lämplig kastrull med lock och sätt på en platta på mellanvärme. Tillsätt olivoljan.
Bryn sedan chili samt vitlök försiktigt, rör om med en träslev.
När vitlöken börjar bli gyllene så tillsätt pimentón och saffran. Rör om och häll i sherry. Låt sjuda i 2 minuter.
Tillsätt de rivna tomaterna och timjan. Låt sjuda i 5 minuter.
Höj värmen lite (inte till max). Häll i musslorna och sätt på locket. Låt koka i 1 minut.
Skaka om kastrullen med locket på så att såsen och musslorna blandas ordentligt. När musslorna öppnat sig är de klara. Koka dock inte musslorna för länge.
Avsluta med hackad persilja och olivolja. Servera på ett stort fat.