Nachos med svart bönröra, rädisor, jalapenosås och cheddar

Nachos med svart bönröra, rädisor, jalapenosås och cheddar
Foto: Siri Barje
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Nachos med svart bönröra, rädisor, jalapenosås och cheddar

23 ingredienser

40 m

Jag älskar nachos - perfekt mysmat! /Siri

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 2 förp nachoschips trekantiga (påsar)
  • 1 förp svarta bönor
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 limefrukt, saft och skal
  • 3 msk olivolja
  • 2 avokador
  • 10 rädisor
  • 1 jalapeño
  • 200 g körsbärstomater
  • 0,5 silverlök
  • 1 kruka koriander
  • 3 dl gul cheddarost, riven
  • 2 dl lagrad ost, riven

Jalapeño- och koriandersås

  • 1 kruka koriander
  • 30 g grönkål
  • 1 jalapeño
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 limefrukt
  • 4 msk olivolja
  • 1 tsk honung
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader och klä en plåt med högre kanter med aluminiumfolie.
  2. Skölj bönorna i kallt vatten och mixa dem sedan med vitlök, spiskummin, limeskal, limesaft och olivolja till en slät röra.
  3. Skiva avokadon i fina skivor, skiva även rädisor och jalapeño.
  4. Hacka tomaterna, silverlöken och koriander fint, blanda ihop och salta.
  5. Sprid ut nachos på plåten och klicka ut några msk av bönröran. Toppa med hälften av den rivna osten. Lägg på resten av nachosen och upprepa allt. Ställ in i ugnen tills osten har smält ordentligt.
  6. Ta ut och toppa med avokado, silverlök, tomatsalsan, rädisor och jalapeño. Servera med jalapeño- och koriandersås.

Jalapeño- och koriandersås

  1. Kärna ur jalapeñon om du inte vill ha den så stark och mixa sedan alla ingredienser till en grön sås.