Kycklinggryta med örter

Sväng ihop en kycklinggryta
Foto: Hans Desser

Kycklinggryta med örter

13 ingredienser

30 min

En krämig kycklinggryta med örter. Recept ur boken Näringsrik & naturlig LCHF.

Läs mer om boken

Näringsrik & naturlig LCHF

Ingredienser

portioner
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 msk smör
  • 700-800 g kycklingfilé
  • 2 röda paprikor
  • 1 zucchini
  • 400 g krossade tomater [1 burk]
  • 2 dl crème fraîche (eller kokosmjölk)
  • 3-4 stjälkar färsk oregano
  • 0,5 kruka färsk dill
  • salt
  • peppar
  • salladsblad

Gör så här

  1. Hacka lök och vitlök och bryn i smör i en gryta.
  2. Skär kycklingen i bitar och lägg i grytan.
  3. Låt steka under omrörning ett par minuter så att kycklingen får färg.
  4. Skär paprikorna och zucchinin i bitar och tillsätt även dessa.
  5. Häll i krossade tomater och crème fraiche.
  6. Rör runt och låt grytan puttra ca 10 minuter.
  7. Hacka örterna fint och rör ned dem i kycklinggrytan.
  8. Smaka av med salt och peppar.
  9. Servera med salladsblad.