Mintchokladkaka med crème fraicheboll

Mintchokladkaka med crème fraicheboll
Foto: Hans Desser

Mintchokladkaka med crème fraicheboll

7 ingredienser

Minchokladkaka som bakas på ägg, choklad och smör - glutenfri! Recept från kokboken Näringsrik & naturlig LCHF.

Läs mer om boken

Näringsrik & naturlig LCHF

Ingredienser

  • 250 g mörk choklad med mintsmak 70 %
  • 150 g smör
  • 5 ägg
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 2 dl crème fraîche
  • jordgubbar
  • färska myntablad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 160 grader.
  2. Smörj en springform, ca 25 cm i diameter, isolerad i botten med ett bakplåtspapper.
  3. Hacka chokladen och lägg den i en kastrull tillsammans med smöret.
  4. Värm försiktigt och rör hela tiden.
  5. Låt svalna lite.
  6. Dela äggen och vispa äggulorna fluffiga tillsammans med vaniljpulver.
  7. Vispa sedan vitorna till ett fast skum.
  8. Rör samman chokladsmeten först med äggulesmeten och sedan med äggviteskummet.
  9. Häll smeten i formen och grädda 20 minuter. Låt stå svalt.
  10. Vispa crème fraiche med elvisp tills den är hård. Forma små bollar att lägga på kakan vid servering.
  11. Dekorera med jordgubbar och myntablad.