Äkta hemlagad pizza

Äkta hemlagad pizza
Foto: TV4
Niclas Wahlgren
Niclas Wahlgren

Äkta hemlagad pizza

23 ingredienser

50 min

Inget är godare än en riktig hemlagad Pizza! /Niclas Wahlgren

Ingredienser

portioner
  • 0,5 kg vetemjöl special
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk salt
  • 0,5 förp torrjäst
  • 2,5 dl vatten, ljummet
  • 3 msk rapsolja

Tomatsås

  • 2 förp krossade tomater
  • 0,75 förp vatten
  • 1 chilifrukt
  • 2 msk tomatpuré
  • 1,5 grönsaksbuljongtärning
  • 2 msk strösocker
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 msk rosmarin (eller timjan)
  • 2 klyftor vitlök
  • 3 msk olivolja
  • 200 g köttfärs
  • 1 förp riven ost, mager
  • svarta oliver
  • tomat
  • pesto
  • rucolasallad

Gör så här

Pizzadegen

  1. Blanda mjöl, socker och salt i en bunke.
  2. Rör ut torrjästen med lite av det ljumma vattnet och häll ner i mjölblandningen.
  3. Tillsätt olja och rör sakta ner resterande vatten i mjölet tills det blir en deg.
  4. Lägg ut på bakbord och knåda väl.
  5. Låt vila under duk i 20 minuter.

Tomatsås

  1. Undertiden som degen jäser börjar du med tomatsåsen.
  2. Fräs sakta vitlöken och chili med olivoljan i panna till den fått lite färg.
  3. Häll på krossade tomater och tillsätt buljongtärningar, socker, rosmarin, svartpeppar, tomatpuré och vattnet.
  4. Låt puttra sakta utan lock i minst 30 minuter.
  5. Salta efter behov.

Pizzadegen, forts.

  1. När 20 minuter gått av degjäsningen och tomatsåsen puttrar på spisen knådas degen ännu en gång ordentligt.
  2. Låt jäsa igen i 15 minuter.

Pizza!

  1. Värm upp ugnen till 250 grader (över- och under ugn).
  2. När degen jäst klart igen delas den upp i 4 bitar och kavlas ut till pizzor.
  3. Bred tomatsåsen på pizzan och lägg på svarta oliver, tunna bitar av köttfärs, några tomatskivor och droppa sen över lite pesto.
  4. Lägg på den rivna osten runtom och avsluta med att även droppa över olivolja innan du sätter in i ugnen i ca 8-10 minuter.
  5. Ta ut och lägg på några blad ruccolasallad innan du serverar.