Libapizza

Libapizza
Foto: Heléne Pe
Niklas Ekstedt 2018
Niklas Ekstedt 2018

Libapizza

Av: Niklas Ekstedt

Från: Niklas smaker

8 ingredienser

Det här är ett lika snabbt som enkelt sätt att göra pizza på, till förrätt eller som mellanmål eller som en lätt lunchrätt med sallad till. Libabröd är ett libanesiskt, mjukt tunnbröd som finns i välsorterade butiker. Vill du lyxa till pizzan lite så kan du lägga på lite skaldjur – kanske hummer eller havskräftor.

Ingredienser

portioner
  • 4 libabröd
  • 4 msk passerade tomater
  • 8 skivor rökt skinka
  • 1 mozzarellaost
  • 1 gul lök
  • 4 körsbärstomater
  • färsk oregano, några kvistar
  • parmesanost, riven

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Lägg libabröden på två plåtar med bakplåtspapper
  3. Bred ut de passerade tomaterna på bröden.
  4. Hacka skinkan och mozzarellan och fördela på bröden.
  5. Skiva löken och tomaterna och lägg dem på bröden.
  6. Lägg på oreganokvistarna och toppa med parmesan.
  7. Sätt in i ugnen i 5 minuter tills osten fått fin färg.