Gubbröra, kockens recept

Gubbröra, kockens recept
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Nils Emil Ahlin
Nils Emil Ahlin

Gubbröra, kockens recept

10 ingredienser

20 min

Gubbröra är en riktig sommarklassiker! Perfekt till midsommar eller passa på när det blir potatis över.

Ingredienser

portioner
  • 8 ansjovisfiléer
  • 4 ägg, hårdkokta
  • 2 potatisar, kokta
  • 1 gul lök, finhackad
  • smör
  • 1 knippe dill, finhackad
  • 1 knippe gräslök, finhackad
  • 1 dl vispgrädde (eller crème fraiche)
  • 2 msk orökt kaviar
  • kavring

Gör så här

  1. Skala potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Låt svalna något.
  2. Rensa och finhacka ansjovisen. Skala och finhacka löken.
  3. Hetta upp en stekpanna. Fräs löken på medelstark värme i smör, utan att den tar färg.
  4. Skala och skär potatisarna i centimeterstora bitar.
  5. Tillsätt ägg, ansjovis, dill, gräslök, potatis, grädde och till sist kaviar. Rör om. Låt röran småputtra så att den får en lätt krämig konsistens.
  6. Servera gubbröran ljummen på tunt skivad kavring.