Cheesecake med rårörda bär

Cheesecake med rårörda bär
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Nils Emil Ahlin
Nils Emil Ahlin

Cheesecake med rårörda bär

11 ingredienser

55 min

Den här cheesecaken har två olika fyllningar och är försvinnande god!

Ingredienser

portioner

Botten:

  • 100 g pepparkaka
  • 100 g digestivekex
  • 5 msk smör, rumsvarmt

Fyllning 1:

  • 400 g färskost
  • 2 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk vanillinsocker

Fyllning 2:

  • 5 dl gräddfil
  • 0,5 dl strösocker

Garnering:

  • 1 dl mandelspån, rostade
  • frysta bär, rårörda (eller färska under säsong)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Krossa pepparkakor och kex fint och blanda med smöret. Tryck ut massan i en form med löstagbar botten, cirka 24 cm i diameter, och grädda i ugnen i 15 minuter. Låt svalna.
  2. Höj ugnsvärmen till 225 grader. Blanda ingredienserna till fyllning 1 till en jämn massa och bred ut den över kakbottnen. Grädda i ugnen i 20 minuter. Tag ut kakan och stäng av ugnen.
  3. Rör ihop ingredienserna till den andra fyllningen och häll blandningen över ostmassan. Sätt in kakan i eftervärmen i ugnen, cirka 5 minuter.
  4. Strö över mandelspånen. Servera kakan med de frysta eller färska bären.