Sherrysill

Sherrysill
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Nils Emil Ahlin
Nils Emil Ahlin

Sherrysill

7 ingredienser

10h

En oväntad favorit till våra svenska högtider som är mycket enkel att göra.

Ingredienser

portioner
  • 4 inläggningssillfiléer
  • 0,5 dl ättiksprit 12 %
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl tomatjuice
  • 0,5 dl vatten
  • 2 msk sherry
  • 1 rödlök

Gör så här

  1. Finhacka rödlöken.
  2. Rör ihop ättiksspriten, vattnet och strösockret till sockret löst sig.
  3. Tillsätt sedan löken, tomatjuicen och sherryn.
  4. Skölj sillen och torka av den på hushållspapper.
  5. Lägg den i en kruka eller glasburk, slå över lagen och låt den stå till nästa dag.