Skala och koka sparrisen i lättsaltat vatten 2-3 minuter. Häll av vattnet och kyl sparrisen i iskallt vatten, annars fortsätter de koka och blir lätt för mjuka.
Strimla spetskålen och dela vårlökarna. Koka hastigt i lättsaltat vatten (någon minut) och låt sedan rinna av.
Stek hjortfilén runt om i en panna med smör. Salta, peppra. Stick in en köttermometer så att spetsen når hjortens mittpunkt.
Efterstek filén cirka 8-10 minuter i ugnen tills innertemperaturen når 55 grader. Låt filén vila inrullad i aluminiumfolie.
Koka under tiden ihop grädden med finhackad lök och färsk rosmarin. Koka tills grädden tjocknar. Smaksätt med salt och peppar. Sila bort lök och rosmarin och lägg i sparris, spetskål och vårlök.
Stek baconet i en panna tills det är knaprigt. Låt rinna av på hushållspapper.
Potatispuré: Skala potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Pressa den och vänd ner gräddmjölken. Smaka av med salt och peppar.