Vildand med gräddsås och syltade rönnbär

Vildand med gräddsås och syltade rönnbär
Foto: Jacob Grange
Nils Molinder KK 2024
Nils Molinder KK 2024

Vildand med gräddsås och syltade rönnbär

11 ingredienser

Vildand varierar ofta i smak men är väldigt gott. Här serveras den med en gräddsås och syltade rönnbär.

  • Tranchera betyder att skära kött, fågel fisk i skivor och lägga upp på fat för servering.

Ingredienser

portioner
  • 2 urtagna änder, spar lever & hjärta
  • 2 dl viltfond/hönsbuljong
  • 2 schalottenlökar, hackade
  • 3 dl grädde
  • 1 dl hönsfond
  • 2 dl rött vin
  • 50 g smör
  • 150 g sockerärtor
  • syltade rönnbär (eller gelé)
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Salta och peppra låren. Bryn dom och låt sjuda med 1 dl hönsfond, 1 dl rödvin och smöret i ca 45 min.
  2. Salta och peppra anden och bryn den i stekpanna/järngryta i smör tillsammans med lök och vin och viltfond.
  3. Ställ in hela pannan i ugn 170°C i ca 10 min.
  4. Lösgör brösten, linda i folie.
  5. Hacka skrovet och lägg i pannan. Tillsätt grädde, smaka av med salt & peppar.
  6. Tranchera(*se beskrivning) brösten.
  7. Servera med sockerärtor, rönnbär och pressad potatis.