Ta fram en rund form, ca 20–22 cm i diameter, med löstagbar botten.
Blanda kexen och med det smälta smöret till en grynig blöt massa.
Häll i formen och tryck ner och upp mot kanterna på formen. Använd baksidan av en matsked. Packa kexmassan riktigt hårt så kommer inte cheesecaken smula vid servering. Ställ formen i kylskåp tills du förbereder fyllningen.
Mikra chokladen ca 20–30 sec åt gången. Rör om. Upprepa tills chokladen har smält.
Blanda i färskost och endast den tjocka krämiga delen av kokosmjölken. När du öppnar burken se till att inte skaka utan hantera den försiktigt. Häll ut “vattnet” och använd endast kokosgrädden.
Häll fyllningen i den kalla pajskalet och garnera med färska jordgubbar och blåbär och strö över kokosflingor.
Ställ i kylen för minst 2 timmar innan serveringen. Godast att servera direkt ur kylskåpet.