Rabarberskum med jordgubbar

Rabarberskum med jordgubbar
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Norbert Lang KK2023
Norbert Lang KK2023

Rabarberskum med jordgubbar

6 ingredienser

En fräsch och somrig efterrätt med smak av rabarber och jordgubbar.

Ingredienser

portioner
  • 0,5 rabarber
  • 1 l jordgubbar
  • 100 g strösocker
  • 3 blad gelatin
  • 2 äggvitor
  • 2 dl grädde

Gör så här

  1. Skala rabarberna, skär den i grova bitar och koka den med 5 msk vatten eller vitt vin tillsammans med hälften av sockret. Tillsätt den blötlagda gelatinen. När purén har kallnat mixa den med hälften av jordgubbarna. Kyl ned purén tills den börjat stelna. Vispa äggvitor med resterande socker och blanda i och därefter den vispade grädden.
  2. Servera i ett snyggt glas eller kupa och garnera med resterande jordgubbar.