Nötfärsfyllda piroger från Malaysia

Nötfärsfyllda piroger från Malaysia
Foto: TV4

Nötfärsfyllda piroger från Malaysia

Av: Sarah - Härnösand

Från: Halv åtta hos mig

27 ingredienser

45 m

En förrätt från Malaysia. Piroger fyllda med garam masala-kryddad köttfärs, potatis och purjolök servers med en tomatchutney.

Ingredienser

portioner

Deg

  • 4 dl vetemjöl
  • salt (efter smak)
  • 2 dl vatten
  • 0,25 dl olja

Fyllning

  • 500 g nötfärs
  • 0,5 purjolök, skivad
  • 0,5 msk garam masala
  • olja, till stekning
  • 3 potatisar, skalade och tärnade
  • salt
  • färsk koriander, hackad
  • 1 dl vetemjöl, som lim
  • 0,5 dl vatten, som lim

Tomatchutney

  • 3 tomater (stora)
  • 1 gul lök
  • 5 cm färsk ingefära
  • 3 klyftor vitlök
  • 2 tsk olja
  • 1 stjärnanis
  • 0,5 kanelstång
  • 1 tsk svarta senapsfrön
  • 1 curryblad
  • 1 tsk curry
  • 1 msk chilipulver
  • 1 dl tamarindpasta
  • strösocker
  • ev salt

Gör så här

Deg

  1. Blanda vetemjöl, salt, vatten och olja i en skål. Knåda tills degen är jämn. Låt stå under en kökshandduk i ca 30 minuter.
  2. Rulla ut degen till runda bröd och stek de lätt i en stekpanna tills de fått en fin färg på bägge sidor. Ha de färdiga bröden under en kökshandduk så att de inte blir torra.

Fyllning

  1. Fräs nötfärs och purjolök med Garam Masala, tills allt är genomstekt. Häll över till en skål.
  2. Stek potatisen med lite salt tills den är lagom mjuk och lägg i skålen tillsammans med nötfärsen. Tillsätt koriander.
  3. Dela brödet till hälften och fyll det som en trekant. Limma kanterna med vetemjöl blandat med vatten.

Tomatchutney

  1. Dela tomater och lök i små tärningar, riv ingefära och vitlök tunt . Häll olja i en panna lägg i stjärnanis, kanelstång, senapsfrö, lök, curryblad, tomater och låt det koka tills det blir mjukt. Lägg sedan i currypulver, chilipulver, tamarind, socker och eventuellt salt. Tillsätt vatten om du vill ha det tunnare. Låt koka så den blir som ungefär som en marmelad.