Nubbesallad i tunnbrödsskål

Nubbesallad i tunnbrödsskål
Foto: TV4

Nubbesallad i tunnbrödsskål

Av: Katrin - Älmhult

Från: Halv åtta hos mig

11 ingredienser

1 h

Förrätt med en smak av svensk sommar. Krämig matjessill, ägg och potatis i skålar av tunnbröd.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Tunnbrödsskålar

  • 4 runda tunnbrödsknäckebröd

Nubbesalladen

  • 3 potatisar, kokta kalla, i bitar
  • 200 g matjessill, skuren i små bitar
  • 3 ägg, kokta och hackade
  • 1 knippe dill, finskuren (spara lite till garnering)
  • 1,5 dl crème fraîche
  • 1,5 dl majonnäs
  • 1 förp röd caviar (spara lite till garnering)
  • 10 cm purjolök, finskuren
  • 0,5 rödlök, finhackad
  • citron, till garnering

Gör så här

Tunnbrödsskålar

  1. Börja med att pensla de 4 runda tunnbrödsknäckebröden med vatten på en sida. Lägg dem en och en i en varm stekpanna med den blöta sidan uppåt, när de är varma och mjuka så lägg dem över ett glas så dem formas till en skål.

Nubbesallad

  1. Allt blandas ihop och låt stå några timmar, kan med fördel göras dagen innan.

Servering

  1. Lägg upp röran i tunnbrödsskålarna strax innan servering. Garnera med stenbitsrom, citron och dill.