Blanda ut gelatinpulver med kallt vatten och låt stå i ca 5 minuter. Värm försiktigt upp champagnen och lägg i gelatinet. Rör om tills det har smält och låt vätskan svalna.
Vispa grädden lätt och fluffigt. Blanda ihop äggula och florsocker, det blir en ganska fast röra. Tillsätt en klick grädde och vispa upp äggblandningen. Vänd sedan försiktigt ned äggblandningen i grädden och till sist vänd i champagnen.
Fördela i 6 kupolformade silikonformar och ställ i frys i minst 6 timmar.
Champagnegelé
Blanda ut gelatinpulver med kallt vatten och låt stå i ca 5 minuter. Värm 1 dl av champagnen tillsammans med strösockret i en kastrull tills alla sockerkristaller har smält. Dra av från plattan och rör ner gelatinet tills det har smält. Häll över i en skål och ställ i kyl för att svalna något.
När blandningen svalnat, häll försiktigt i resterande 0,5 dl av champagnen under försiktigt omrörning för att behålla så mycket som möjligt av bubblorna. Häll gelén i geléhallonform av silikon, eller häll ut på en bakplåtspappersklädd bricka med kant. Ställ kallt i minst 1,5 h.
Hallon- och limecoulis
Koka upp alla ingredienser i en kastrull, rör runt då och då och mosa hallonen lite. Sila röran för att få bort alla hallonkärnor och låt svalna i kylskåp.
Brownie
Smält smöret i en kastrull. Blanda ihop de torra ingredienserna förutom mjöl och blanda ner i det smälta smöret. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Sikta ned mjölet och vänd försiktigt ner det i blandningen.
Häll smeten i en smörad och mjölad form. Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 20 minuter. Låt svalna i formen. Stansa ut 6 stycken rundlar i samma storlek som moussekupolerna eller något större.
Browniesmulor
Smält smöret i en stekpanna. Ta den överblivna brownien och smula ned i den heta stekpannan. Stek smulorna på ganska hög värme tills de blir härligt krispiga. Låt svalna och torka på lite hushållspapper.
Uppläggning
Ta sex stycken fat och häll ut ca en matsked hallon- och limecoulis på varje. Dra ut såsen med en sked så du får en fjäderliknande form.
Lägg en rund browniebotten mitt på varje fjäder. Ta sedan försiktigt ut moussen ur formen och lägg den på brownien.
Placera ut gelé och styckfrysta hallon och sprid ut lite browniesmulor. Avsluta med guldpulver och ev citronmeliss.