Glutenfria choklad- och hasselnötsmuffins

Glutenfria choklad- och hasselnötsmuffins
Foto: TV4

Glutenfria choklad- och hasselnötsmuffins

Av: Annika Sjöö

Från: Nyhetsmorgon

9 ingredienser

Glutenfria chokladmuffins gjorda på hasselnötsmjöl, dadlar och kokos. Utan vitt socker.

Ingredienser

portioner
  • 10 dadlar, urkärnade
  • 2 dl hasselnötsmjöl
  • 1 dl kokoschips
  • 0,5 dl kokosolja, smält (smakfri)
  • 4 msk kakao
  • 0,5 msk honung
  • 2 tsk vaniljpulver
  • 3 ägg
  • 1 tsk bakpulver

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader (gärna varmluft).
  2. Mixa dadlar, hasselnötsmjöl och kokoschips.
  3. Häll i den smälta kokosoljan tillsammans med kakao, vaniljpulver och honung. Mixa igen.
  4. Knäck i äggen och mixa igen.
  5. Häll i bakpulver och mixa snabbt till en fin jämn smet.
  6. Klicka ut i små muffinsformar. Grädda i ca 7 min. Låt stå i kylskåp ca 30 minuter innan
  7. servering.