5 ingredienser
Gravlax är alltid ett uppskattat inslag på buffébordet. Lika försvinnande god är den till sommarens färskpotatis och grönsaksprimörer. Att grava laxen själv är mycket lättare än vad man tror, och framförallt blir det betydligt billigare än att köpa färdigt. För att få bästa resultat när man gravar ska man helst välja mittbiten av laxen. En benfri laxsida kan gravas på samma sätt.
3 varianter att fortsätta den klassiska gravade laxen
Lime och koriander: Finrivet limeskal, grovstött korinaderfrö tillsätts sista timmarna och avslutas med lite saft och färska korianderfrön.
Soya, citrongräs, ingefära: Finhackat citrongräs, riven ingefära , soya och sesamolja , allt gnids in och lämnas över natten .
Pepparrot, dill, citron: Finriven pepparrrot, finhackad dill och rivet citronskal, var generös och låt det dra över natten .