Svamptacos med dragon och riven ost

Svamptacos med dragon och riven ost
Foto: TV4

Svamptacos med dragon och riven ost

Av: Jonas Lundgren

Från: Nyhetsmorgon

18 ingredienser

Vegetarisk tacos med taggsvamp och kantareller, färskostsröra, färska dragon och riven ost. Serveras i hemgjorda tacoskal.

Ingredienser

portioner

Tacodeg

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl majsmjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • ca 1,5 dl vatten
  • 2 msk olivolja
  • 200 g taggsvamp
  • 200 g trattkantareller
  • 0,5 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 20 g dragon
  • 1 dl färskost
  • 0,5 dl mjölk
  • 20 g timjan
  • 1 citron
  • salt
  • peppar
  • lagrad ost

Gör så här

  1. Blanda de torra ingredienserna till degen och rör i vatten och olivolja.
  2. Knåda till en deg och kavla sedan ut tunt och stansa eller skär ut ringar.
  3. Blanda färskost med mjölk till en krämig konsistens. Smaksätt med hackad timjan, citron och salt och peppar.
  4. Stek svampen i olja och tillsätt smör, lök, vitlök i slutet.
  5. Stek tacobrödet hastigt i panna på medelhög värme och toppa med färskostsröran
  6. Fördela svampen ovanpå med hackad dragon och riven ost på toppen.