Citronsalta grönkålschips

Josefine Jäger

Citronsalta grönkålschips

7 ingredienser

13 h

Krispiga chips av grönkål. Ät dem som de är, krossa över salladen eller toppa din broccolisoppamed gröna ärtor med dem. Försvinnande goda.

Ingredienser

portioner50 - 60 stycken
  • 400 g grönkål
  • 4 dl cashewnötter, blötlagda minst 8 timmar, väl sköljda
  • 1 citron, rivet skal och juice av
  • 1 msk näringsjäst
  • 1 tsk lökpulver
  • 0,5 tsk malen ingefära
  • 1 tsk havssalt

Gör så här

  1. Riv grönkålsbladen från stammen i små bitar, cirka 5 x 5 cm. Skölj i kallt vatten och låt torka helt.
  2. Mixa alla ingredienser, utom grönkålen, till en krämig och slät dressing. Tillsätt vatten om det behövs.
  3. Lägg grönkålen i en stor bunke och massera in dressingen väl för hand. Sprid ut massan på 2–3 plåtar och torka i torkugn tills chipsen blir krispiga, ca 12 timmar. Det går också bra att torka i vanlig ugn på 50 grader. Ställ ugnsluckan på glänt för att släppa ut fukt. Lägg chipsen i en glas- eller plåtburk med tättslutande lock och förvara torrt.