4 dl cashewnötter, blötlagda minst 8 timmar, väl sköljda
1 citron, rivet skal och juice av
1 msk näringsjäst
1 tsk lökpulver
0,5 tsk malen ingefära
1 tsk havssalt
Gör så här
Riv grönkålsbladen från stammen i små bitar, cirka 5 x 5 cm. Skölj i kallt vatten och låt torka helt.
Mixa alla ingredienser, utom grönkålen, till en krämig och slät dressing. Tillsätt vatten om det behövs.
Lägg grönkålen i en stor bunke och massera in dressingen väl för hand. Sprid ut massan på 2–3 plåtar och torka i torkugn tills chipsen blir krispiga, ca 12 timmar. Det går också bra att torka i vanlig ugn på 50 grader. Ställ ugnsluckan på glänt för att släppa ut fukt. Lägg chipsen i en glas- eller plåtburk med tättslutande lock och förvara torrt.