Västerbottenplättar med löjrom

Västerbottenplättar med löjrom

Av: Josephine Lindqvist

Från: Nyhetsmorgon

14 ingredienser

Västerbottenplättar med löjrom, crème fraiche och rödlök.

Ingredienser

  • 160 g löjrom, avrunnen
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 rödlök, hackad

Västerbottenostplättar

  • 2 ägg
  • 50 g Västerbottensost, riven
  • 1 msk mjölk
  • 2 msk grädde
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 50 g potatis, pressad
  • salt
  • peppar
  • smör, till stekning

Till garnering

  • 4 klyftor citron
  • färsk dill

Gör så här

  1. Häll av löjrommen i en sil och låt den rinna av.
  2. Separera äggulorna från vitan och vispa äggvitorna till hårt skum. Blanda äggulorna med osten, mjölken och grädden
  3. Tillsätt mjölet och blanda ner potatisen. Vänd ner äggvitorna och smaka av med salt och peppar.
  4. Klicka ut smeten i en varm stekpanna med smör. Stek plättarna på båda sidor tills de fått vacker gyllenbrun färg.
  5. Lägg upp plättarna vackert på en tallrik tillsammans med sikrom, crème fraîche och lök.
  6. Dekorera med sallad, citron och färsk dill.