Alla ingredienserna blandas väl i ca 5 minuter. Låt sedan degen ligga i ca 30-40 minuter till första bubblan.
Karlspadersemla - deg
Tillsätt socker, salt, äggula, mjölk och mjöl i fördegen. Knåda sedan degen i ca 15 minuter.
Tillsätt sedan det rumstempererade smöret och blanda in ca 5 minuter. Låt degen vila ca 1 timme.
Väg bullarna, ca 10 gram/styck, forma dem runda. Låt sedan bullarna jäsa ca 3,5 timmar under duk. Baka sedan i 210 grader i ca 5 minuter.
Semla - fördeg
Allt blandas väl i ca 5 minuter. Låt ligga i ca 30-40 minuter till första bubblan.
Semla - deg
Tillsätt socker, salt och mjöl. Knåda degen i ca 15 minuter. Tillsätt sedan det rumstempererade smöret och blanda in ca 5 minuter. Låt degen vila ca 1 timme.
Väg bullarna, ca 10 gram/styck, forma dem runda. Låt sedan bullarna jäsa ca 3,5 timmar under duk.
Baka sedan i 210 grader i ca 5 minuter.
Fyllning
Blanda väl, så inga klumpar bildas. Klipp upp ett hål i bullen. Spritsa sedan i mandelfyllning.
Vispa 1 liter grädde. Spritsa sedan vispad grädde på bullen och toppa med lock. Sikta florsocker på bullen.